مراقبت های بعد از تزریق فیلر
این روزها تزریق فیلر به یکی از پرطرفدارترین روش های زیبایی تبدیل شده که در راستای جوانسازی پوست و حجم دهی به نواحی مختلف صورت و بدن به کار می رود. افرادی که به سراغ این روش می روند باید مراقبت های بعد از تزریق فیلر را به درستی رعایت کنند تا به نتیجه دلخواه خود برسند. در این مقاله می خواهیم به بررسی این موضوع بپردازیم اگر شما هم قصد تزریق فیلر را دارید با ما همراه باشید.
فیلر چیست؟
فیلر یا پر کننده های پوستی، موادی طبیعی یا مصنوعی هستند که به داخل بافت های صورت و چین و چروک ها تزریق می شوند. کسانی که به دنبال این روش زیبایی می روند دوره نقاهتی را سپری نخواهند کرد و عوارض جانبی به وجود آمده در آن ها بسیار کم است. البته این در صورتی است که مراقبت های بعد از تزریق فیلر را به درستی رعایت کنند.
کاربردهای تزریق فیلر
تزریق فیلر برای موارد زیر به کار می رود:
- جوانسازی دست
- رفع چین و چروک
- زیباسازی بینی (فیلر بینی)
- حجم دهی به گونه
- برجسته سازی لب ها (فیلر لب)
- حجیم کردن اعضای بدن
- قرینه سازی اعضای صورت
- زاویه دار کردن فک و چانه (فیلر چانه)
مزایای استفاده از روش تزریق فیلر
تزریق فیلر دارای مزایایی به شرح زیر می باشد:
- ژل ها کاربرد وسیعی در جوانسازی و پر کردن صورت دارند.
- روشی کاملاً بی خطر و غیر تهاجمی است.
- احتیاج به بیمارستان و اتاق عمل ندارد.
- در این روش نیازی به بیهوشی نیست و بی حسی موضعی و موقت کفایت می کند.
- زمان بهبودی بعد از تزریق فیلر بسیار کوتاه است و افراد بعد از آن به راحتی می توانند به فعالیت های روزمره خود ادامه دهند.
- فیلرها ماندگاری نسبتاً خوبی دارند، البته توجه کنید که دائمی نیستند. به طور مثال، ماندگاری فیلر بینی 6 ماه تا نهایتا 1 سال است.
- بعد از تزریق، احتمال بروز عفونت و یا عوارض بسیار کم است.
- فیلرهای تزریق شده را می توان دوباره شارژ کرد. به این معنی که می توان حجم بیشتری را به ناحیه دلخواه تزریق کرد تا زمانی که به نتیجه ایده ال رسید.
- استفاده از روش تزریق فیلر برای حجم دهی و جوانسازی نسبت به روش جراحی پلاستیک ارزان تر و مقرون بصرفه است.
نحوه تزریق فیلر
برای تزریق فیلر شما ابتدا باید با پزشک خود درباره نتیجه دلخواه صحبت و مشاوره کنید. سپس پزشک با استفاده از پماد موضعی لیدوکائین اقدام به بی حس کردن نقطه مورد نظر می کند. بعد از بی حس شدن، فیلر را توسط چند سوزن نازک و ظریف به زیر پوست تزریق می کند. در نهایت ناحیه تزریقی را به آرامی ماساژ می دهد تا فرم دلخواه را بگیرد.
مراقبت های بعد از تزریق فیلر
همانطور که اشاره کردیم مراقبت های بعد از تزریق فیلر، بر روی نتیجه حاصل از تزریق و ماندگاری آن تاثیر بسیاری دارد. در ادامه به برخی از مهم ترین مراقبت ها اشاره می کنیم:
خودداری از مصرف داروهای رقیق کننده خون
برای جلوگیری از کبودی بیشتر، مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین، نوافن، انواع ویتامین و … را به مدت سه روز قطع کنید.
ماساژ دادن ممنوع
در چند روز اول تزریق، از ماساژ دادن، لمس و خارش ناحیه تزریقی خودداری کنید. این مورد از این جهت در مراقبت های بعد از تزریق فیلر اهمیت دارد که ممکن است باعث حرکت ژل تزریقی شده و شکلی نامتقارن ایجاد کند.
استفاده از کمپرس یخ
استفاده از کمپرس یخ را می توان به عنوان اولین و مهم ترین مراقبت های بعد از تزریق فیلر نام برد. در دو روز اول تزریق، کبودی، تورم و قرمزی در ناحیه تزریق مشاهده خواهید کرد. برای جلوگیری از شدید شدن و رفع آن ها لازم است از کمپرس یخ در ناحیه درمان استفاده کنید.
عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکلی
تا یک هفته بعد از تزریق از دخانیات و مشروبات الکلی استفاده نکنید زیرا احتمال کبودی، تورم و التهاب در ناحیه تزریق را بیشتر می کند.
دوری از گرمای شدید و نور خورشید
اگر می خواهید مراقبت های بعد از تزریق فیلر را به درستی رعایت کنید و نتایج آن را ببینید، به مدت چند روز از قرار گرفتن در محیط های خیلی گرم و معرض مستقیم نور خورشید دوری کنید. اگر تزریق در ناحیه صورت انجام داده اید هنگام بیرون رفتن در طول روز استفاده از کلاه لبه دار را فراموش نکنید.
مراجعه دوباره به پزشک
در مراقبت های بعد از تزریق فیلر توصیه می شود برای معاینه و بررسی نتیجه دو هفته بعد مجدداً به پزشکتان مراجعه کنید تا اگر به تزریق مجدد احتیاج بود، انجام شود.
فعالیت های شدید ممنوع!
در دو روز اول تزریق به توصیه پزشکان از انجام فعالیت های بدنی و ورزش شدید خودداری کنید.
افراد منع شده از تزریق فیلر
در حالت کلی و از آن جایی که تزریق فیلر یک روش غیر تهاجمی است برای همه مناسب است اما برای برخی افراد با شرایط خاص ممنوع می باشد. افراد با شرایط زیر افراد منع شده از تزریق فیلر هستند:
- افرادی که به بیماری های سیستم ایمنی مانند لوپوس مبتلا هستند.
- افرادی که سابقه سکته قلبی دارند.
- بانوان باردار یا شیرده
- نوجوانان زیر 18 سال
- افرادی که به بیماری قلبی مبتلا هستند و تحت درمان می باشند.
- کسانی که از مشکلات انعقادی خون رنج می برند.
- افرادی که در ناحیه دهان و دندان عفونت فعال دارند.
- افرادی که سابقه سکته مغزی دارند.
- کسانی که به دیابت مبتلا هستند و انسولین مصرف می کنند.
هزینه تزریق فیلر چقدر است؟
برای هزینه فیلر نمی توان قیمت واحدی را تعیین کرد چرا که به عوامل مختلفی بستگی دارد. از عوامل موثر بر هزینه تزریق فیلر می توان موارد زیر را نام برد :
- ناحیه ای که قرار است تزریق به آن انجام شود
- برند فیلر تزریقی
- مقدار فیلر مورد نیاز
- دستمزد پزشک مورد نظر
🔹 بیشتر بخوانید: هزینه فیلر بینی
آیا هزینه تزریق فیلر شامل بیمه می شود؟
یکی از سوالاتی که در رابطه با هزینه تزریق ممکن است برایتان پیش بیاید این است که آیا این هزینه را بیمه پرداخت می کند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بیمه ها خدماتی را که جنبه زیبایی دارند تحت پوشش خود قرار نمی دهند. از این رو هزینه تزریق فیلر شامل بیمه نمی شود.